Belépve mint:

kilépés
70
Összetett
Magas
  • 30 deka rizs, 1 kis fej hagyma, 6 deka zsír
  • 5 deka vaj, 6 dl fűrjlé, 1 kiló tarja
  • 1 nagy fej hagyma, 4 gyökér, 4 répa
  • 1 nagy doboz tejföl, ( fél liter )

Fürj lében párolt rizs, tejfölös zöldséges tarja.

Hozzávalók a rizs körethez.

A rizsből készült ételek helyes elkészítéséhez tudnunk kell azt, hogy mennyi ideig és hogyan kell megpárolni a rizst.5 személyre 30 deka rizst számítunk.Egy edényben 6 deka zsírban elfonnyasztunk 4 deka apróra vágott hagymát.Ez a 4 deka hagyma kb 1 kis fej.Ha megfonnyadt a hagyma hozzáadjuk az alaposan több léből kimosott rizst és átmelegítjük.Ekkor felöntjük 6 dl forró fürjlével, megvárjuk még felforr és ráöntjük a rizsre, fedőt teszünk rá majd sütőbe helyezzük és legalacsonyabb lángon 20 percig pároljuk.A sütőből kivéve villával 5 deka vajat keverünk hozzá.Ezzel az eljárással nem lesz ragacsos a rizsünk.

Tejfölös zöldséges hús.

1 kg lapockát vagy tarját felkockázunk.Én tarjából készítettem.Egy nagy fej, felaprított (reszelt) vöröshagymát megdinsztelünk, rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a hagymán, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 3-4 szál gyökeret, 3-4 szál sárgarépát felkarikázunk. A húst fedő alatt félig puhára pároljuk, majd a lábos egyik oldalába halmozzuk, a másik felébe a zöldségkarikákat tesszük, és együtt puhára pároljuk.
Egy jénai aljába szétterítjük a zöldséget, rárakjuk a húst. A főző lébe egy nagy pohár tejfölt szétkavarunk, ráöntjük a zöldséges húsra, majd sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje. Jó, ha marad szaftja.

Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat.
tipp Jó ha marad szaftja a húsnak!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: