Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 70 deka sertéslapocka, 10 deka zsír
  • 15 deka hagyma, 30 g paradicsompüré,
  • 1 deka fokhagyma, 2 deka só,
  • 2 g törött bors, 1 dl fehérbor,
  • 20 deka virsli.

Frankfurti tokány

A húst fél cm széles és 5 cm hosszúra vágjuk és megmossuk.A zsírt felolvasszuk és szép sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, utána hozzátesszük a paradicsom pürét és a finomra vágott fokhagymát, elkeverjük és hozzáöntjük a fehérbort és 1-2 percig főzzük, majd beletesszük a húst, borsozzuk, sózzuk és ha szükséges kevés vizet adunk hozzá.A virslit lehámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd 2 deka zsírban egy kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a kész tokányhoz és az egészet még 2-3 percig forraljuk

Köretnek hagymás törtburgonyát kínálunk.
tipp Rizs körettel is tálalhatjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: