Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 60 dkg zold paszuly
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1-2 ek. suritett paradicsom
  • citrom leve ( izles szerint)
  • so, bors, keves piros paprika
  • 1 ek. liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1, 5 l csontleves (vagy víz)
  • olaj
  • petrezselyemzöld

TEJFÖLÖS ZÖLDPASZULY LEVES

A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: