Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 70 dkg csirke felsocomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • so, bors, piros paprika
  • 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • olaj a hagyma parolasahoz

TEJFOLOS CSIRKEPAPRIKAS

A hagymat szalasra vagtam es olajban uvegesre paroltam
Hozza adtam a csirkecombokat es egyutt is paroltam amig a hus kifeheredett
Ekkor fuszereztem: so,bors,piros paprika,es felontottem annyi vizzel,hogy eppen csak ellepje
Lassu tuzon foztem,kozben megrazogattam(nem kavartam),hogy a hus ne torjon ossze
Ha szukseges,akkor meg potolni kell,mindig csak keves vizzzel,hogy inkabb magaban parolodjon mind vizben fojjon
Amikor felig puha,akkor hozza adtam az aprora zuzott fokhagymat
Mikor a hus megpuhult,ovatosan kiszedtem egy talba es felretettem
A lisztet elkevertem keves vizzel csomomentesre es hozzaadtam a tejfolt,ezzel is jol elkevertem,majd lassan a paprikas levehez kavartam
Visszatettem a combokat a tejfolos martasba,es egyutt meg par pillanatig foztem...
Hejaban fott,es olajban forgatott krumplival talaltam...
tipp Eredetileg nokkedlivel talaljak,de jo krumplival,rizzsel,tarhonyaval,csigatesztaval...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: