Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 25 dkg krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • so, bors
  • 5 tojás
  • 6 evokanal olaj
  • teflonos serpenyő

SPANYOL OMLETT

A krumplit hejaban megfozzuk,es kihutjuk
Utana felszeleteljuk
A hagymat apro kockakra vagjuk
A serpenyoben 3 evokanal olajat ontunk, es amikor forro beletesszuk a hagymat es a krumplit
Addig piritjuk ameddig a krumpli kezd pirulni...nem szabad nagyon megsutni
A tojasokat felverjuk, es, a krumplis hagymat beleöntjük a felvert tojasba, es jol elkeverjuk
A maradek olajat felmelegitjuk ugyanabban a serpenyoben, es amikor forro, beleontjuk a tojasos kevereket
Alacsony hőfokon kb 20 percig sütjük
Amikor a tojas mar nem folyekony, akkor, egy tanyert teszunk a serpenyore, es raforditjuk az omlettet...ezt ovatosan vegezzuk, hogy ne torjon ossze
Utana a tanyerrol visszacsusztatjuk a serpenyobe, es kb. 3 percet sutjuk
Majd, a tuzet lezarjuk, es hagyjuk állni a serpenyoben 5 percet
Melegen, es hidegen is lehet fogyasztani...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: