Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 1, 5 kg krumpli
  • 5 tojás
  • 4 dl tejfol
  • so
  • Besamelmártás:
  • 2 dl tej
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj , vagy margarin

RAKOTT KRUMPLI BESAMEL MÁRTÁSSAL

A krumplit megmossuk es hejaban megfozzuk
A tojasokat is kemnyre fozzuk
A krumplit karikara vagjuk,ha nagyok,akkor elore felbevagjuk es ugy szeleteljuk
A tojasokat szinten karikara vagjuk
Elkeszitjuk a besamel martast
A vajat vagy margarint jol felmelegitjuk,de ne addig amig sercegni kezd,hozzakeverjuk a lisztet es parszor megkeverjuk...nem piritjuk...hozza ontjuk a tejet es allando keveres mellett surure fozzuk...ha esetleg tul surunek tunik,akkor tejjel potoljuk
Hozza keverjuk a tejfolt
Egy tepsit,vagy edenyt kikenunk vajjal es retegezni kezdjuk a krumplit es a tojast
Az elso reteg kkrumpli lesz,erre egy reteg karikara vagott tojas,sozzuk izles szerint es meglocsoljuk a besameles tejfollel...ujra egy reteg krumpli,tojas,besamel...ezt addig folytatjuk amig az anyag elfogy
Az utolso reteg krumpli lesz,es erre is tegyunk keves martast
A tetejere keves vajat vagy margarint darabolunk
Elomelegitett sutoben,kozepes langon keszre sutjuk...vagyis ameddig a teteje aranybarna lesz...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: