Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Magas
  • 1/2 kg liszt
  • 200 gr zsir
  • 1 tojas
  • 1 kis doboz tejfol
  • pici so
  • 5 evokanal cukor
  • 1 tasak sutopor
  • 2 kg alma
  • fahej
  • 4 evokanal griz(buzadara)

OMLOS ALMAS PITE

Osszegyurom a hozzavalokat:liszt,tojas,so,zsir,tejfol
Ha kemenynek talaljuk akkor keves tejet adunk hozza
Hutoszekrenybe tesszul legalabb egy fel orara
Az almat megmossuk,a maghazat kivesszuk es vekony szeletekre vagjuk...en az alma hejat rajta hagytam...cukrot izles szerint...
Foni tesszuk egy kis vizzel es a cukorral,a vege fele bele hintjuk a grizet(buzadarat)
Amikor puha hozza tesszuk a fahejat
Langyosra hutjuk
A tesztat 2 reszre osztjuk
Az egyik reszet kinyujtjuk tepsi nagysagura,es a tepsibe helyezzuk
Rea kenjuk a parolt almat es a masodik lappal beboritjuk
Villaval megszurkaljuk
Kozepes tuznel sutjuk
Nem kell nagyon megsutni
Meg melegen meghintjuk porcukorral
tipp A toltelek lehet mas gyumolcs is:meggy,barack,cseresznye... Es lehet tehenturo vagy orda...
.
Vendég

cirmicica mondta:

En a tesztaba nem teszek cukrot...csak az almat cukrozom izles szerint...persze, ha akarsz tehetsz bele cukrot is...:)

2016-08-02 14:51:00

Vendég

esther78 mondta:

A tésztába nem kell cukor?

2016-08-01 15:42:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: