Belépve mint:
100
Átlagos
Magas
0
0
1752
0
- 1 kg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
- so, bors, keves piros paprika, olaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- reszelt sajt (elhagyható)
- Besamell szósz:
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj , vagy margarin
- 4 dl tej
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
MUSZAKA KRUMPLIVAL ÉS SERTÉSHÚSSAL
A krumplit hejaban megfozzuk, es amikor langyosra hult karikara vagjukA hagymat vekonyra szeleteljuk, uvegesre paroljuk es hozzaadjuk a daralt hust, addig keverjuk ameddig a hus kifeheredik
Sozzuk,borsozzuk, keves vizzel felontjuk, hagyjuk puhulni, kozben megkavarjuk, es ha kell akkor vizzel potoljuk
Amikor a hus puha, akkor hozzatesszuk a sűrített paradicsomot, es az atpreselt fokhagymat
Elkeszitjuk a besamell martast :
A lisztet a tejjel csomomentesre keverjuk, es allando keveres mellett besuritjuk, ne legyen nagyon hig, de nagyon suru sem
Levesszuk a tuzrol es belekavarjuk a vajat
Amikor langyosra hult, hozzatesszuk a tejfolt, es a felvert tojasokat
Egy tepsit vagy jenai edenyt kiolajozunk, meghintjuk zsemlemorzsaval, lerakjuk szeletelt krumplival
Erre tesszuk a husos masszat, es utana ratesszuk a megmaradt felszeletelt krumplit
Raontjuk a tejfolos, tojasos besamellt, es megszorjuk reszelt sajttal
Elomelegitett sutobe tesszuk, es addig hagyjuk ameddig pirulni kezd....
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: