Belépve mint:

kilépés
100
Átlagos
Magas
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
  • so, bors, keves piros paprika, olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • reszelt sajt (elhagyható)
  • Besamell szósz:
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg vaj , vagy margarin
  • 4 dl tej
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

MUSZAKA KRUMPLIVAL ÉS SERTÉSHÚSSAL

A krumplit hejaban megfozzuk, es amikor langyosra hult karikara vagjuk
A hagymat vekonyra szeleteljuk, uvegesre paroljuk es hozzaadjuk a daralt hust, addig keverjuk ameddig a hus kifeheredik
Sozzuk,borsozzuk, keves vizzel felontjuk, hagyjuk puhulni, kozben megkavarjuk, es ha kell akkor vizzel potoljuk
Amikor a hus puha, akkor hozzatesszuk a sűrített paradicsomot, es az atpreselt fokhagymat
Elkeszitjuk a besamell martast :
A lisztet a tejjel csomomentesre keverjuk, es allando keveres mellett besuritjuk, ne legyen nagyon hig, de nagyon suru sem
Levesszuk a tuzrol es belekavarjuk a vajat
Amikor langyosra hult, hozzatesszuk a tejfolt, es a felvert tojasokat
Egy tepsit vagy jenai edenyt kiolajozunk, meghintjuk zsemlemorzsaval, lerakjuk szeletelt krumplival
Erre tesszuk a husos masszat, es utana ratesszuk a megmaradt felszeletelt krumplit
Raontjuk a tejfolos, tojasos besamellt, es megszorjuk reszelt sajttal
Elomelegitett sutobe tesszuk, es addig hagyjuk ameddig pirulni kezd....
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: