Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 kissebb fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 4 közepes krumpli
  • 1/2 kk. örölt kömény
  • só bors, kalocsai pirospaprika ( izlés szerint)
  • keves vegeta (elhagyhato)
  • 20 dkg lebbencstészta (nálam gyermei kockatészta)

LEBBENCSLEVES

A hagymát apróra vágom
A sárgarépát,petrezselymet, krumplit,kockára
Az olajon világosbarnára pirítom a tésztát
Beledinsztelem a vöröshagymát,meghintem pirospaprikával
Hozzáadom a felkockázott sárgarépát,petrezselymet
Felengedem kb. 3 liter vizzel, sózom, borsozom, a köményt is beleteszem, és a vegetát (elhagyhato)
Amikor a zöldség picit megpuhult, hozzateszem a felkockázott krumplit
Ha szükséges, akkor még fűszerezem
Takarékon készre főzöm...





tipp Lebbencstészta házilag : 1 db tojás (nagyobb) Kb. 10 dkg finomliszt A tojást egy tálkába ütjük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy. Kb. 3 mm vastagra nyujtjuk. Közepes méretű rombuszokra vágjuk. Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: