Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Magas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéshús
  • olaj
  • 15 dkg rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 4 dl tejföl

KOLOZSVÁRI KÁPOSZTA

Az olajon halványra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a darált sertéshúst, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és állandóan kevergetve 10-12 percig pirítjuk.
Utána keves vizzel felontjuk es szinte puhára pároljuk.
A sozassal vigyazzunk, mert a kaposzta is sós.
A rizst félig puhára főzzük , és összekeverjük a megpárolt hússal.
Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal , az aljára tesszük az előzőleg megpárolt káposzta 1/3 részét, meglocsoljuk tejföllel, erre rakjuk a rizses húst és végül a fennmaradt káposztát.
A káposzta tetejét meglocsoljuk a megmaradt tejföllel és középmeleg sütőben 1 óra hosszat sütjük közepes lángon.
tipp Szezonban, néhány zöldpaprika- és paradicsomkarikát is tehetünk közé...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: