Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • 1 kg tök,
  • 1 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zöld kapor
  • so, bors, keves piros paprika
  • 1/5 dl tejföl
  • citromlé
  • kevés cukor (izles szerint)

KAPROS TÖKFŐZELÉK

A tököt meghamozzuk, es kockakra vagjuk...lehet reszelni is
A hagymat aprora vagjuk
Az olajon a hagymat üvegesre paroljuk,lehuzzuk a tűzről, es beleszorjuk a paprikat, hogy ne égjen meg
Hozza adjuk a kockakra vagott tököt,sozzuk,borsozzuk, a kaprot is hozza adjuk ,es saját levébe pároljuk
Ha szükséges, keves vizzel potolhatjuk
Közben elkészitjük a tejfölös eresztéket
A tejfölt csomomentesre keverjük a liszttel, es kevés vizzel
Amikor a tök megpuhult, hozza csurgatjuk lassan az eresztéket,állando kavarás mellett
Pár percig még főzzük, lassu tűzön, hogy besűrűsödjön, és krémes legyen
Izlés szerint,citromlével, és cukorral izesitjük...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: