Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 5 kg.zsírosabb sertés hús
  • 10 dkg.édes darált piros paprika
  • 5 dkg. préselt fokhagyma
  • só, bors izlés szerint
  • sertés- vagy marhabél
  • 1 zacskó egész kömény (elhagyható)

HÁZI KOLBÁSZ

A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, többször átgyúrjuk majd indulhat a töltés a disznó bélbe.

A kolbász töltése is fontos lépés. Igyekezzük úgy tölteni a kolbászt, hogy közepesen legyen kemény. Legyen tartása, tömörsége, de ne legyen kemény. (Egyrészt sütéskor könnyebben szétdurran, másrészt nem ideális a sok levegő a töltelék között.) A vastag kolbászokat egy vasag tűvel szurkáljuk is meg.

Frrissen sütve nagyon finom.
Hagymás tört krumplit készitettem hozza.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: