Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 20 dkg krumpli
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint , olaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Csipetkéhez:
  • 1 egész tojás
  • Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen

GULYÁSLEVES SERTÉSHÚSBÓL

A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: