Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Magas
  • 0, 6 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojas
  • 3 e.k. cukor
  • 1 dl olaj
  • 3-4 dl tej
  • so
  • Toltelekhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • A teszta locsolasahoz:
  • 0, 5 l tej
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint

DARAZSFESZEK

Az elesztot keves langyos tejjel es cukorral felfuttatom
Egy talban beleszitalom a lisztet,hozzateszem a tojast,olajat,cukrot,a felfuttatott elesztot,sot,es a tejet lassan adagolva egy rugalmas tesztat gyurok,amig a kezemrol es az edenytol elvalik
Hagyom kelni legalabb 1 orat
Kozben a vajat a cukorral habosra kavarom
Amikor a teszta megkelt a duplajara,kinyujtom 1 cm vastagsagura es megkenem a cukorral kikevert vajjal
Feltekerem mint a bejglit es kb.3 cm-es darabokra szeletelem
A szeleteket egy kizsirozott es lisztezett tepsibe helyezem,hagyok keves helyet koztuk,mert megnonek
Hagyom kelni meg kb.30 percet es,az elomelegitett sutobe teszem,kozepes langon
Kozben a tejet,cukorral(cukor izles szerint) es a vaniliaval felmelegitem ameddig a cukor elolvad
Amikor a teszta szinte keszre sult,meglocsolom a cukros tejjel,es, meg nehany percig vissza teszem...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: