Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Magas
  • 0, 5 kg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evokanal cukor
  • 4 evokanal tejfol
  • pici só
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott margarin (vaj)
  • olaj a kisuteshez
  • vanilias porcukor(a tetejere)

CSÖRÖGEFÁNK

Keves langyos, cukros tejjel felfuttatni az elesztot
Egy talban szitalni a lisztet
Hozza tenni a tojasokat,sot,cukrot,tejfolt
El kezdeni dagasztani es dagasztas kozben aprankent hozzatenni az olvasztott vajat (ne legyen forro,csak langyos)
Jo alaposan kidagasztjuk
Amikor az edenyhez,es a kezunkhoz sem ragad,akkor jo
Keves lisztet szorunk rea,letakarjuk,es meleg helyen kelesztjuk legalabb egy orat
Akkor,kb. 3 milimeter vastagsagura nyujtjuk
Azutan egy derelyevagoval tetszes szerinti kockakra vagjuk,es minden kocka kozepet,atlosan 2 cm-re bevagjuk,és a tészta mindket sarkát áthúzni a résen
Forro,bő olajban kisutjuk
Nagyon hamar sulnek,ezert nagyon kell vigyazni,hogy nehogy megegjen
Papirtorlore kiszedni,es meg melegen vanilias cukorral megszorni...




.

Hopihe mondta:

Szia Cirmicica. Köszi a receptet Imádom a Csörögefánkot. .

2015-01-19 18:24:10

Vendég

cirmicica mondta:

Orulok,hogy tetszik a receptem,Hopihe :)

2015-01-19 21:05:15

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: