Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Magas
  • 1/2 kg száraz bab
  • 30 dkg sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 2 -3 cikk fokhagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • so, bors, piros paprika
  • 1 húsleveskocka
  • A sűrítéshez :
  • 1 ek. liszt
  • olaj
  • Nokkedlihez :
  • 1 nagy tojas, vagy 2 darab kis tojas
  • liszt amennyit felvesz

BABGULYÁS NOKEDLIVEL

A babot este beaztatom, es masnap megfozom.
A hust kockakra vagom.
A hagymat felszeletelem, nem muszaj vekonyra, mert elparolodik.
A hagymat olajban uvegesre parolom, hozzaadom a felkockazott hust, es egyutt addig parolom ameddig a hus kifeheredik.
Fuszerezem: so,bors, piros paprika,aprora zuzott fokhagyma,leveskocka.
Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, es puhara fozom.
A megfott babhoz hozzaadom a hagymas hust, ha tul sok leve van a megfozott babnak, akkor leszurom, egy cseszeben.
Hozzaadom a sűrített paradicsomot, es jol elkeverem.
Egy kissebb edenyben olajat teszek, felmelegitem, es annyi lisztet teszek bele, hogy jol kavarhato legyen, csak addig piritom, ameddig a szele gyongyozni kezd.
Felontom allando kavaras mellett, a bab leszurt levevel.
Ha tul suru, akkor keves vizzel potoljuk.
Elkeszitem a nokedlit.
A tojast elkeverem annyi liszttel, hogy sem tul kemeny, de sem tul lagy legyen.
Egy kulon edenyben vizet teszek, es amikor forrni kezd, akkor beleszaggatom a nokedlit.
Amikor feljonnek a viz tetejere, akkor leszurom , es a babgulyashoz adom.
Megegszer felforralom, a tuzet elzarom.
Hagyom kb. 20 percet, hogy az izek osszeerjenek....


.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: