Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Magas
  • 0, 5 kg szarazbab
  • 0, 5 kg sertéscomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál feherrepa
  • 2 dl suru paradicsomle
  • so, bors, piros paprika
  • majoranna, kapor
  • 1 fel teaskanal orolt komeny
  • 1 leves kocka
  • Nokkedlihez :
  • 1 nagy tojas, vagy 2 darab kis tojas
  • liszt (amennyit felvesz, ne legyen túl kemény)

BABGULYAS

A babot megfozni felpuhara
A hagymat karikarara vagni,a hust kockakra darabolni
A hagymat olajon uvegesre parolni,hozzaadni a kockazott hust es egyutt is parolni,amig a hus kifeheredik
Hozzaadni a sot,borsot,piros paprikat
Felonteni annyi vizzel,hogy ellepje
Amikor felig megpuhult,akkor hozzaadni a babot, a felszeletelt sargarepat,feherrepat,majorannat,kaprot,komenyt, es a leves kockat,a bab levebol is annyit,amilyen surusegure szeretnenk az etelt
Kozben elkeszitjuk a nokkedlit
A tojast felverni egy villaval es hozza keverni annyi lisztet,hogy sem tul kemeny,de sem tul lagy legyen a massza...en kulon foztem ki a nokkedlit,de lehet ugy is,hogy bele szaggatni az etelbe...
Amikor kelloen megpuhult az etel,akkor hozzaadni a suru paradicsomlevet es, a kifozott nokkedlit
Meg nehany percig hagyni,utana levenni a tuzet...
En,szaritott kaprot es majorannat hasznaltam,azert nem latszik az etelbe...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: