Belépve mint:
45
Átlagos
Közepes
4
4
2929
0
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 db tojásfehérje
- 1 kiskanál fahéj ízlés szerint
- 2 evőkanál darált dió
- 2o dkg ki magvazott meggy
rácsos-meggyes-fahéjas
Összegyúrom a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a tepsit (vagy a tortaformát) kibélelem vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta.Egy kis adag tésztát félreteszek a rácsozáshoz. A sütit kicsit megsütöm.
Közben megcsinálom a tölteléket: felverem a tojások fehérjét kemény habbá, belekeverem a fahéjat, darabos diót és a magozott meggyet.
Ha halványra sült a tészta, kiveszem a sütőből, rákenem a tölteléket, végül berácsozom a maradék tésztával, és visszateszem kb. 10 percre a sütőbe.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: