Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 kiskanál fahéj ízlés szerint
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2o dkg ki magvazott meggy

rácsos-meggyes-fahéjas

Összegyúrom a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a tepsit (vagy a tortaformát) kibélelem vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta.
Egy kis adag tésztát félreteszek a rácsozáshoz. A sütit kicsit megsütöm.
Közben megcsinálom a tölteléket: felverem a tojások fehérjét kemény habbá, belekeverem a fahéjat, darabos diót és a magozott meggyet.
Ha halványra sült a tészta, kiveszem a sütőből, rákenem a tölteléket, végül berácsozom a maradék tésztával, és visszateszem kb. 10 percre a sütőbe.
tipp Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető vagy akár lekvárral,viszont ha meggyel készítjük nem árt arra oda figyelni, hogy mennyire savanyú mert akkor több cukrot kell hozzáadni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: