Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Piskóta lap:5 tojás, 6 pupos evők.kr.cukor,
  • 1/2 dl olaj, 4 pupos evők.liszt, 1/2 cs.sütőpor,
  • 3 ek.kakaó.
  • Piskóta tekercs: 5 db tojás, 5 evők.cukor,
  • 5 evők.liszt.(lekvárral töltve)
  • Töltelék:25 dkg cukor, 25 dkg margarin,
  • 2 van.puding, 6 dl tej, 1 citrom, 2 cs.túró.

Túrókrémes torta

Először a piskóta tekercset készítjük el. Tojásokat szétválasztjuk,fehérjét habbá verjük.Sárgáját a cukorral habosra, a kettőt összedolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet.Gáztepsit sütőpappírral kibéleljük,beleöntjük.Előmelegített sütőbe 180 fokon megsütjük a lapot.Ha megsült,nedves konyharuhával feltekerjük.Majd megtöltjük lekvárral és vissza feltekerjük.Hűtőbe tesszük pihenni.Piskóta lap: Tojást kikeverjük habosra a cukorral és az olajjal.Hozzá szitáljuk a sütőporos,kakaós lisztet.26 cm-es torta formába kisütjük előmelegített sütőbe 180 fokon.Hagyjuk hűlni. Töltelék:2 pudingot szokásos módon elkészítjük,hagyjuk kihűlni. Cukrot a margarinnal kikeverjük,hozzáadjuk a túrót és a citrom héját,levét.Ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. Piskóta tekercset felszeljük,torta formánkat körbe kirakjuk vele amibe a piskóta lap van.Töltelékkel megtöltjük,tetejét piskóta tekercsel befedem.Tetejét porcukrozzuk vagy olvasztott csokival díszítjük
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: