Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 70 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 3 dl tej,
  • 1 egész és 2 tojássárgája, 10 dkg olv.margarin,
  • 4 dkg élesztő, 1 teásk. vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja.
  • Sütéshez:kb. 1 l olaj.

Szalagos fánk

A lisztet egy tálba tesszük,közepébe mélyedést készítünk.Beleöntjük a langyos tejet,élesztőt,kis cukrot.Hagyjuk felfutni.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.Langyos helyen 40 percig kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk.6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a fánkokat.(én pohárral csináltam)Letakarva még fél órát pihentetem.Nagyobb fedeles lábosba olajat melegítek és kis lángon kisütjük a fánkokat.Én szoktam használni a tetőt is 1,5 percig fedő alatt sütni,majd megfordítani a fánkot de akkor már nem kell a tetőt rárakni.Olyant is csináltam pár darabot hogy benyomtam az ujjammal a közepét a fánknak,(ilyenkor a lyukas felével rakjuk lefelé az olajba),de szerintem úgy nem lesz neki szép szalagja. Papírtörlőre rakjuk őket.Porcukrozzuk.Lekvárral tálaljuk. kb.30 db fánk jön ki belőle.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: