Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg liszt, 2, 5 dkg élesztő, 1 evők. zsír vagy margarin, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db tojás, tej,
  • tetejére:köménymag, nagyszemű só, esetleg szezámmag (elhagyható)
  • 1 tojás tészta kenéshez

Sós,köményes kifli

Az élesztőt kevés,langyos tejben (kb.2,5 dl)a cukorral felfuttatjuk.Ha az élesztő megkelt,a többi hozzávalóval együtt a magok kivételével összegyúrjuk,ha szükséges annyi tejet adunk hozzá hogy keményebb kalácstésztát kapjunk.Jól kidagasztjuk,6 cipót formázunk belőle és kelni hagyjuk 1,5-2 órát.Majd kör alakúra kinyújtjuk ,el negyedeljük majd még azokat is félbe vágjuk.8 cikket kapunk amit kiflikké csavarunk fel.Tetejét tojással megkenjük,a magokkal és a sóval meghintjük.Forró sütőbe ,pirosra sütjük.(Kb.30 perc)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: