Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Sárga tészta:30 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 tojás,
  • 1/2 sütőpor, annyi tej hogy könnyen gyúrható legyen
  • kb. 0, 5 dl-1 dl.
  • Barna tészta: ugyan ez plusz 2 evők. kakaópor.
  • Citromos krém:1 van.puding, 4 dl tej, 1 van.cukor,
  • 5 dkg margarin, 15 dkg p.cukor, 1 citrom.
  • Kakaós krém:3 dl tej, 1 van. puding, 1 van. cukor,
  • 2 evők.holland kakaópor, 25 dkg margarin,
  • 25 dkg p.cukor, 1 evők. rum aroma.

Repülő krémes

A tészta hozzávalói összegyúrjuk,a sárgából 2 lapot,a barnából 1 lapot sütünk,(itt a lisztből csak 25 dkg a kakaópor miatt!) (22x30) tepsi hátán.(sütőpapíron)160 fokon,kb.6-8 percig sütjük.Citromos krém: Készítsük el a pudingot,majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze a margarinnal. Keverés közben adjuk hozzá a citromlevet, és a citrom reszelt héját is.A két masszát keverjük össze. Kakaós krém: Elkészítjük a pudingot,hagyjuk kihűlni.A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára a margarinnal, majd adjuk hozzá a rumot, a kakaót, és szintén keverjük alaposan össze a kihűlt krémmel.(Sárga lap,kakaós krém,barna lap,citromos krém,sárga lap).Mivel a tésztájába nem kell cukor,tetejét jól porcukrozzuk meg,mehet a hűtőbe.Másnap szeleteljük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: