Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • Palacsinta tészta:2 tojás, pici cukor,
  • 1, 5 dl szódavíz, 1 dl olaj, 3 dl tej, 20 dkg liszt,
  • só, bors,
  • Töltelék: 2 fej lilahagyma, 25 dkg sonka, olaj,
  • 2 nagy tejföl, 1 tojássárga, liszt, tej, bors, só,
  • 1 dobozos kukorica, margarin kikenéshez,
  • tetejére reszelt trapista sajt

Ragus palacsinta

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük.(én dupla adagot készítettem). Töltelék:Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt sonkát és ezzel még tovább pirítjuk.Megszórjuk kis liszttel,hozzáadjuk az egyik nagy tejfölt és annyi tejet hogy krémes állagú ragut kapjunk.Fűszerezzük sóval,borssal.A legvégén beletesszük a villával felvert tojássárgáját,de már nem főzzük tovább,majd hozzákeverjük a kukoricát.A palacsintákra ragut teszünk majd feltekerjük és félbe vágjuk.Tűzálló tálat kikenünk margarinnal és a palikat rétegezzük,kissé egymásra csúsztatva.Leöntjük tejföllel és reszelt sajttal jól megszórjuk.Forró sütőbe szépen megpirítjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: