Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • Tészta:
  • 60 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • fél doboz (pici) tejfől,
  • 4 tojássárga,
  • 5 dkg élesztő
  • Krém:
  • 75 dkg túró,
  • 10 dkg mazsola,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 cs. vaniliás cukor,
  • 1 evők.liszt,
  • 1 citrom reszelt héjja, leve,
  • 4 tojásfehérje

Pehelykönnyű túrós

A tészta alapanyagjait összegyúrjuk,kettéosztjuk,majd fél órát pihentetjük.A krém összetevőit is összekeverjük,kivéve a tojásfehérjét,mert abból kemény habot verünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.Zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát és megkenjük krémmel,majd rányújtjuk a másik tésztát.A tetejét egy kis cukros vízzel megkenjük.Takarék lángon sütjük kb.45 percig.Időnként ellenőrizzük.Tálaláskor porcukrozzuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: