Belépve mint:
40
Átlagos
Közepes
1
0
1762
0
- Tészta:
- 60 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- fél doboz (pici) tejfől,
- 4 tojássárga,
- 5 dkg élesztő
- Krém:
- 75 dkg túró,
- 10 dkg mazsola,
- 20 dkg cukor,
- 2 cs. vaniliás cukor,
- 1 evők.liszt,
- 1 citrom reszelt héjja, leve,
- 4 tojásfehérje
Pehelykönnyű túrós
A tészta alapanyagjait összegyúrjuk,kettéosztjuk,majd fél órát pihentetjük.A krém összetevőit is összekeverjük,kivéve a tojásfehérjét,mert abból kemény habot verünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.Zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát és megkenjük krémmel,majd rányújtjuk a másik tésztát.A tetejét egy kis cukros vízzel megkenjük.Takarék lángon sütjük kb.45 percig.Időnként ellenőrizzük.Tálaláskor porcukrozzuk.Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: