Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 5 tojás fehérje, 1 kávéskanál citromlé,
  • 25 dkg porcukor, 2 evők.keményítő.
  • Krém:Puding, tejszínhab, gyümölcs

Pavlova


A sütőt 120-130 fokra melegítjük, és egy sütőlapra sütőpapírt terítünk.Legközelebb olajjal megkenem a sütőpapírt mert kicsit leragadt.
A tojásfehérjéből a citromlével kemény habot verünk. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt,(nálam ez vaníliás pudingpor volt) majd még 4-5 percig az elektromos habverő magas fokozatán tovább verjük, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
A sütőlap közepére halmozzuk az egészet, kanállal kicsit eligazgatjuk, sütőbe toljuk és sütjük, szárítjuk.Végig szinte tartalék lángon,az első fél órában 160 fokon.Idő: 1 óra 15 perc.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.Persze ha sikerül.Nekem nem jött össze így alatta hagytam de szépen alá lehetett nyúlni mikor szeltem. Mikor kihűlt,én csináltam hozzá egy vanília pudingot,( 3 dl tej, puding,5 evők.cukor, hozzákeverni fél kocka margarint,majd felvertem 2,5 dl tejszínt.Valaki csak tejszínt rak rá.Megszórjuk gyümölccsel.Porcukrozzuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: