Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 5 dl tejszín, 1/2 cs.zselatin fix.
  • 15 dkg cukor, 9 dl tej, 1-2 citrom leve, héja,
  • Krém:3 csomag vaníliás puding vagy orosz krémes,
  • Tészta:8 tojás, 8 evők.cukor, 8 evők.liszt, 1 sütőpor
  • Citrom szósz:3 citrom, 15 dkg cukor, 3 tojás,
  • 2 tojássárgája, 2 ek. margarin.

Orosz krémes citrom torta

2x 4 tojásos piskótát sütünk szokásos módon.Sütőpapíros tortaformába kisütjük,nálam ez most 22 cm volt.Elkészítjük a pudingot (Tej,cukor felforralni,pudinggal sűrűre főzzük)Ha kihűlt hozzáadjuk a citrom levét,héját.Tejszínt felverjük zselatin fix-el,majd egyes fokozaton hozzákeverjük a pudingot.Piskóta lapokat ketté vágjuk,4 lap lesz amit a krémmel kitöltünk.A tortát is ezzel a krémmel kenjük be.Hűtőbe tesszük.Elkészítjük a szószt:Citromokat lereszeljük úgy hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz,kifacsarjuk. Egy kis lábosba citromléhez hozzáadjuk a cukrot és az enyhén felvert tojásokat valamint a tojássárgát és kis lángon kevergetve besűrűsítjük.Végül belekeverjük a citrom héját és a margarint.Picit hűtjük majd a tortára csurgatjuk. Ami megmaradt szósz,kikevertem 1 margarinnal amivel díszítettem a tortát,plusz pár szelet citrom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: