Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 60 dkg liszt, plusz szórás, 1, 5 dkg friss élesztő,
  • 1 sütőpor, 3 dl langyos víz, 2 teásk. só, bors,
  • 10 dkg olvasztott margarin, 2 natúr joghurt.

Naan kenyér

Egy tálba rakjuk a liszt felét, belemorzsoljuk az élesztőt erre ráöntjük a langyos vizet és összekeverjük egy villával és letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalókat , egy kicsit megdagasszuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk, és újból pihentetjük 15 percig letakarva.
Ezután , lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát,az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
7 vagy 8 felé osztjuk a tésztánkat és kis cipókra alakítjuk, majd ismét pihentetjük 5 percig.
Palacsinta sütő méretűre nyújtjuk kb 3-4 mm vastagra a cipókat.
Serpenyőt kevés olajjal bekenjük és a kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül, ezért rögtön egy ecset segítségével még sül a kenyerünk lekenjük olajjal a megfordítandó kenyerünk részét is, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt készre sütjük.
Sütési idő, közepes lángon kb 2-3 perc.Csináltam mellé paprikás krumplit,rántott és tükör tojást.Bacon szeletet pirítottam hozzá,mellé párolt káposztát kínáltam :)

tipp 7-8 db-hoz.
.

csakfinoman mondta:

Jól néz ki nagyon. :-)

2020-04-18 10:53:04

andreass mondta:

Meg finom is :)

2020-04-18 13:19:07

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: