Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 csomag makaróni tészta, 1 dob, darált hús konzerv,
  • 1 lila hagyma, olaj, só, bors, petrezselyemzöld,
  • 10 dkg vaj, 4 ek. liszt, 4 dl tej, 2 dl főző tejszín,
  • 2 tojás, só, bors, 10 dkg reszelt sajt.

Moussaka

A makaróni tésztát (50 dkg-os)sós vízben megfőzzük.Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük,hozzáadjuk a darált húst (legközelebb 2 konzervvel csinálom mert keveselltem a húsit hozzá) majd fűszerezzük.(én tettem bele kis szalonna darabokat is de elhagyható)Egy olajozott tepsibe a fele makaróni tésztát lerakjuk,ráterítjük a húst,majd erre ráterítjük a maradék makaróni tésztát.Felmelegítjük a tejet,a vajat és a tejszínt.Amikor felforrt levesszük a tűzről.Kikeverjük a tojást a liszttel és fél pohár vízzel (kb. 1 dl) ezt is fűszerezzük ,összekeverjük a felforrt tejszínnel és vissza tesszük a tűzre,majd ha forr levesszük.Ezzel leöntjük a tésztánkat és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.40 percig sütjük.Kicsit hagyjuk hűlni majd négyzetekre vágjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: