Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Sárga piskóta:6 tojás, 6 evők.cukor, 6 evők.liszt,
  • 1/2 sütőpor.
  • Barna piskóta:6 tojás, 6 evők.cukor, 5 evők.liszt,
  • 2 csapott evők.holland kakaópor, 1/2 sütőpor.
  • Krém:9 dl tej, 3 cs.rumpuncsos puding, 25 dkg cukor,
  • 1 margarin.

Méteres kalács torta

Tojásokat kettéválasztjuk.Tojásfehérjét habbá verjük,sárgáját a cukorral kihabosítjuk.A kettőt összekeverjük.A sütőporos lisztet (barna tésztánál a kakaót is) hozzászitáljuk és óvatosan összekeverjük.Sütőpapírral bélelt tortaformába (26 cm) 180 fokon sütjük.Elkészítjük szokásos módon a pudingot.A kihűlt torta lapokat ketté vágjuk és pudinggal megtöltjük.Kosárfonattal díszítettem amihez Párizsi krémet készítettem:2 dl főzőtejszínt feltettem melegíteni 25 dkg cukorral,forraltam 5 percig.Majd levettem a tűzről és belekevertem 10 dkg kakaóport és 10 dkg margarint.Mikor kihűlt kihabosítok egy margarint és összekeverem a kettőt.Díszítem.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: