Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 40 dkg fagyasztott kimagozott meggy vagy bolti üveges, 10 dkg cukor, 1 kis pohár tejföl, 2 evők.liszt, 1 van.cukor, 1 pár db szegfűszeg(ha örölt akkor 1 kiskanál), 1 kiskanál örölt fahéj,
  • 30 dkg búzadara, só, 8 dl víz, 6 evők.olaj

Meggymártás darával

Elkészítjük a mártást:Tegyük egy edénybe a meggyet és öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.(én a meggy levét is hozzátettem mivel üveges meggyel csináltam)Adjuk hozzá a cukrokat,fahéjat,szegfűszeget.Forraljuk fel.Habverővel keverjük el a tejfölt a liszttel,merjünk hozzá a meggy levéből,keverjük simára,majd habarjuk be a mártást.Forraljuk fel és zárjuk el alatta a lángot.Következik a dara:6 evők. olajon,folyamatos keverés mellett,közepes lángon pirítsuk meg a darát,közben fél mokkáskanálnyi sóval ízesítjük.(vastagabb falu edénybe csinálni hogy ne hogy lekapja)Ha megpirult kicsit a daránk,felöntjük a vízzel.Jól összekeverjük,fedjük le fedővel és 5 perc alatt beszívja a vizet.
.
Vendég

Nagyné Gelencsér Adrienn mondta:

Isteni finom, de tényleg!

2014-02-04 14:41:17

andreass mondta:

Nekem ez az egyik nagy kedvencem,imádom :)

2014-02-05 11:04:14

Vendég

Pancsika mondta:

...........

2014-12-23 00:05:17

Vendég

pancsika mondta:

Tényleg nagyon jól néz ki!Csak nagyon szeretném ha a dara sikerülne.Mindenki más adag vízzel és olajjal írja! :( De remélem ez a recept lesz már a tuti. :)

2014-12-23 00:07:46

andreass mondta:

Én már nagyon sokszor megcsináltam és mindig sikerült,remélem neked is fog!

2014-12-24 20:25:38

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: