Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tészta:10 dkg liszt, 1 csokipudingpor, 1 tk.sütőpor,
  • 3 tojás, 1 e.k étolaj, 10 dkg cukor
  • Meggyes töltelék:1 ü.meggybefőtt, friss meggyből
  • kb.35 dkg, 1 cs.vaniliáspuding
  • Krém:1 cs.csokipudingpor, 2 ek.instant kakaópor,
  • 3 ek.cukor, 3 dl tej, 3 dl habtejszín

Meggyes-Kávés-Szelet

Elkészítjük a tésztát.A tojásokat a cukorral kikeverjük,beletesszük a lisztet,a pudingport és a sütőport,jól kikeverjük.Hozzáadjuk az olajat óvatosan belekeverjük.A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23x30) öntöm és előmelegített sütőbe kb.25 perc alatt megsütöm.Kicsit hagyjuk hűlni,majd a tepsiből kivesszük és lehúzzuk róla a papírt.Hagyjuk teljesen kihűlni.Meggyes töltelék:Meggy levét kiegészítem vízzel (3,5 dl) legyen.Ezzel megfőzőm a pudingport sűrűre,belekeverem a meggyet és kihűtőm.Krém:A pudingport,a kávét és a cukrot összekeverem kis tejjel,majd a többi tejjel sűrűre főzőm,jó sűrű krémet kapunk,amit többször kevergetve kihűtünk.Felverjük a tejszínt és a kihűlt krémhez keverjük.A kihűlt meggyes tölteléket a tésztára egyengetem,majd erre rákenem a csokis habot és hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.Tetejére lehet szitálni kakaóport.
.

csakfinoman mondta:

oda vagyok ezért a sütiért :)

2013-06-07 22:47:44

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: