Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tészta: 2dl víz, 20 dkg margarin, 20 dkg liszt,
  • 1 kk. cukor, 1 kk. só, 5 tojás.
  • Krém: 2 vaniliás puding, 6 dl tej, 20 dkg cukor,
  • 20 dkg margarin. + 2 dl tejszínhab.

Képviselő fánk

Az égetett tésztához forraljuk fel a vizet a margarinnal, a sóval és a cukorral, majd szitáljuk bele a lisztet, és kanállal addig kavargassuk, amíg össze nem áll. A tűzről lehúzott masszához gépi habverővel adagoljuk hozzá egyesével a tojásokat, keverjük simára, amíg krémszerű, fényes nem lesz.

Töltsük a tésztát csillagcsöves habzsákba, és formázzunk diónyi halmokat a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Először süssük forró 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig, és amikor már szépen megemelkedtek, akkor a sütő hőfokát vegyük vissza 160 fokra, és még kb. 15-20 percig szárítsuk, hagyjuk nyitva résnyire a sütőajtót.
Készítsük el a pudingot a szokásos módon,hagyjuk kihűlni majd a margarin- cukros keverékhez keverem.Habzsákba töltjük.
Verjük fel a tejszínhabot és azt is töltsük habzsákba.

Vágjuk le fánkok tetejét, az aljukat töltsük meg a krémmel, arra megy a tejszínhab, végül tegyük rá a fánkok tetejét. Hintsük meg porcukorral.
tipp Csináltam kisebbet-nagyobbat.Így 30-35 db jön ki belőle :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: