Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 kg liszt,
  • 6 dl langyos tej,
  • 3 csapott evők.cukor,
  • 10 dkg élesztő,
  • 3 tojássárgája,
  • 1 dl étolaj,
  • 40 szem édeske,
  • egy kis só

Keletlen kalács

A langyos cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt,lisztbe mélyedést készítünk,beleöntjük.Hozzáadjuk a sót,tojássárgát,olajat.0,5 dl meleg vízbe a 40 szem édeskét elolvasztjuk,majd hozzáadjuk ezt is.Ha jól felfutott az élesztőnk,összedolgozzuk.4 részre osztjuk,kinyújtjuk megtöltjük töltelékkel majd feltekerjük.Tepsit kibéleljük sütőpapírral,beletesszük a kalácsot és tojásfehérjével megkenjük.40-45 percig sütjük.
tipp Mikor kivettem a sütőből még melegen megszoktam kenni kis cukros vízzel és akkor visszagyengül a tészta.Még valami:mielőtt a tölteléket rárakom a tésztára,megszoktam kenni egy kis tojásfehérjével,így biztos mindenhol lesz töltelék :)
.

irenmama mondta:

Kedves Andreaas, mi mindennel szoktad tölteni, dió, mák, túró? Esetleg sós töltelékkel is lehetne?

2015-02-07 13:29:00

andreass mondta:

Kedves Irénmama!Én általában diósat,mákosat szoktam csinálni,de kakaósan is nagyon finom.Sőt briósnak is nagyon jó :)Sós töltelékhez nem igazán passzol mivel maga a tészta is édeskés.



2015-02-07 16:06:52

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: