Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 szál májashurka,
  • 3 főtt kemény tojás,
  • 3 ecetes uborka,
  • örölt bors, majoranna, só,
  • 1 nagy tejföl,
  • 1 tojássárga,
  • 5-6 szelet bacon,
  • 8 nagy burgonya,

Hurkával töltött burgonya

Burgonyákat héjában megfőzzük,majd meghámozzuk,félbe vágjuk és a közepüket kivájjuk.A forgácsokat a kivajazott tűzálló tálba tesszük.A hurkát kiszedjük a bőréből.A tojásokat és az uborkát apróra felvágjuk és a hurkához keverjük.Sózzuk,borsozzuk,majorannával ízesítjük.A burgonyákat ráhelyezzük a forgácsokra,hurkás töltelékkel megtöltjük őket.Tetejére a tojássárgával elkevert tejfölt kenjük.Mindegyiket befedjük bacon szalonnával.Előmelegített forró sütőben addig sütjük míg a bacon meg nem pirul a tetején (kb.30-35 perc)
tipp Csak sima házi füstölt szalonna volt itthon ezért én azzal csináltam,finom volt azzal is :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: