Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin,
  • 2 tojás

Fagyi kehely (Édes tölcsér)

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd két közepes méretű tojást egyenként hozzáadunk. Jól kikeverjük, majd a lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. A ropi sütőt (eredetileg ostyasütő) felforrósítjuk, kicsit olajozzuk, hogy az első sütésünk se ragadjon le, majd kiskanállal adagolva egyesével kisütjük a lapokat. Mikor kisült, azonnal formázzuk, mert ahogy hűl, úgy keményedik.
tipp Frissen sütve nagyon finom ropogós :)Kis idő múlva vissza gyengül, ezért érdemes mindig akkor kisütni mielőtt fogyasztjuk.
.
Vendég

Dr Sass Zoltánné katona Edit mondta:

Nagyon jó ötlet....jön a nyár...és az unokák....fagyizhatunk! Köszi!

2016-05-23 18:16:45

andreass mondta:

Nagyon szívesen,mi nagyon szeretjük.Finomabb mint az az ízetlen tölcsér amit kapni az árusoknál!

2016-05-26 11:42:35

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: