Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 6 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 sütőpor.
  • Krém:2 vaniliás puding, 4 dl tej, 4 tojássárga,
  • 2 nagyobb citrom héja és leve, 20 dkg p.cukor,
  • 1 margarin. + tejszínhab.

Citrom torta

Elkészítjük a piskótát: Szétválasztjuk a tojásokat.Fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.Tojások sárgáját a maradék cukorral jól kikeverjük.A kettőt lassan összekeverjük,majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet,óvatosan beleforgatjuk.26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük és megsütjük a piskótánkat 160 fokon, kb.40-45 perc. Krém: A tojássárgákat beleütjük a lábasba (amibe főzzük) ehhez adjuk a cukrot,habosra keverjük.Hozzáadjuk a citrom levet és reszelt héját,a 2 pudingport,jól kikeverjük és végül fokozatosan hozzáadjuk a tejet.Lassú tűznél,állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt hozzá keverjük a margarint és jól kihabosítjuk.A piskótát 3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel. 5 dl tejszínt habbá verünk és ezzel bevonjuk a tortát (2 lapáttal én raktam a krémhez is a tejszínből) Reszelt citrom héjjal díszítjük :D
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: