Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tészta:50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin,
  • 3 tojássárga, 1 sütőpor, citrom reszelt héja,
  • egy csipet só, 3-4 evőkanál tejföl
  • Töltelék:3 dkg margarin, kb.1, 5 kg alma,
  • 10 dkg cukor, 1 cs. vaniliás pudingpor,
  • 3 tojásfehérje

Az én almásom

A tésztához valókat összegyúrjuk.A tésztát ketté vesszük.Az egyik kicsit nagyobb legyen.A nagyobbik tésztát a hűtőbe,a kisebbet a fagyasztóba tesszük addig míg a tölteléket elkészítjük.(lényeg hogy a kisebb tésztát majd lehessen reszelni). A töltelékhez az almát csíkokra felszeljük és a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingot kevés vízzel kikeverjük,az almához öntjük és besűrítjük.Langyosra hűtjük. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk az almát.A hűtőbe tett tésztát kivesszük,kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe (24x36) tesszük.Ráhalmozzuk a tölteléket,majd a fagyasztóból kivett tésztát nagyobb lyukú reszelőn a töltelékre reszeljük.Előmelegített sütőbe addig sütjük míg meg nem pirul a teteje ( kb.30-35 perc) Fahéjas cukorral meghintjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: