Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Barna Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, tej,
  • 5 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, 2 evők.kakaó.
  • Piskótalap: 4 tojás, 4 kanál cukor, 4 kanál liszt,
  • fél cs. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna.
  • Krém: 8 dl tej, 2 cs. vaníliás pudingpor,
  • 4 cs. van.cukor, 5 evők.liszt, 25 dkg margarin,
  • 25-30 dkg porcukor.

Astoria szelet

A barna tésztához valókat összegyúrjuk,kis tejjel amennyit felvesz.2 részre osztjuk,kinyújtjuk és tepsi hátán kisütjük.Elkészítjük a sárga 4 tojásos piskótát. 4 tojásfehérjét habbá verjük,lassan hozzá adagolva a cukrot,majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat,már lassabban keverve,hozzáadjuk a sütőporos,szódabikarbónás lisztet,de ezt már óvatosan keverve hozzá fakanállal.Ugyan abba a tepsibe amin készült a barna tésztánk,kibéleljük sütőpapírral és kisütjük a piskótát is.(20-25 perc).Amíg sül elkészítjük a krémet.Tejet feltesszük a van.cukrokkal főni.A pudingot a liszttel elkeverjük,kis tejjel kikeverjük majd ha forr a tejünk sűrű krémet készítünk.A margarint a cukorral (ízlés szerint) kikeverjük,majd ha kicsit hűlt a krém,összekeverjük.Megtöltjük a lapokat. (Barna lap,krém,piskóta,krém,barna lap) .Tetejét porcukrozzuk.Kis időre hűtőbe tesszük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: