Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • Tészta:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krém:
  • 8 tojás sárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin fix
  • 4 dl tej
  • 15 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • Teteje:
  • 4 dl tejszín (hu-la-la)
  • csokireszelék

Madártej szelet

A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot készítünk, majd óvatosan hozzáadjuk a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 150 fokon megsütjük (tűpróba)!
A krémhez a hozzávalókból sűrű krémet főzünk,ha kihűlt belekeverjük a Ramat és a porcukrot.
A tésztára kenjük,majd a tetejét bevonjuk a tejszínhabbal és a csokidarával.
tipp Szoktam készíteni belőle tortát is ( kb.24cm kerek formában) és az oldalát kirakom rollettivel.Jól néz ki,próbáljátok ki!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: