Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 30 dkg babapiskóta
  • 2, 5 dl tejszín (hu-la-la)
  • 0, 5 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 40 dkg mascarpone sajt
  • 30 dkg eper
  • 2 dl eperlé vagy eper szörp
  • 1 csomag epres tortazselé
  • 10 dkg eper

Epres charlotte torta

A babapiskóták egyik végét belemártogatjuk az eperlébe, a tortaforma alját és az oldalát kibéleljük vele.Az eper felét átpaszírozzuk és összekeverjük a cukorral kikevert mascarpone-val.
A 0,5 dl. vízben -amit fellangyosítunk- feloldjuk a zselatint és elkeverjük 1 dl. eperlével és beledolgozzuk a krémsajtos masszába. A keményre felvert tejszínhabot összeforgatjuk a krémmel és az apróra vágott eprekkel.Beleöntjük a tortaformába és megdermesztjük. A tetejét eperrel és gyümölcskocsonyával díszítjük.
.

vadne67 mondta:

Ez gyönyörű !!!!! Biztos finom is!!!

2010-10-12 18:42:21

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: