Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • zsír
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • szilvalekvár
  • liszt amennyit felvesz
  • 1 tojás
  • 2 kg burgonya
  • kristálycukor

Szilvalekváros gombóc

Feltesszük a karikákra vágott krumplit sós vízbe. Amikor megfőtt leöntjük a vizet róla és burgonyanyomóval letörjük. 1 evőkanál zsírral összekeverjük. Félretesszük hűlni, és amíg kihűl nyugodtan elkészíthetjük a zsemlemorzsát: Pici zsírral megpirítjuk (folyamatosan keverjük) + pici vízzel keverjük át, félretesszük és lefedjük.
A kihűlt krumpliba 1 tojást verünk és lágyan összekeverjük. Lisztet adunk hozzá annyit amennyit felvesz. Összedolgozzuk a tésztát. Elnyújtjuk és kockákra vágjuk. Szilva- vagy sárgabaracklekvárral töltjük. Gombócokat készítünk, és sós forró vízben főzzük. Ha a tetejére szépen feljönnek a gombócok akkor kész. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Cukrozott zsemlemorzsában meghempergetjük a gombócokat, és ki hogyan szereti lehet még a tetejére porcukrot szórni.

Jó étvágyat kívánok!
.
Vendég

Szilvi mondta:

Nagyon fincsi volt!!!!

2012-01-29 19:55:48

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: