Belépve mint:

kilépés
100
Átlagos
Közepes
  • 2 ek krcukor
  • 7, 5 dkg sárga másfél élesztő
  • fél liter tej
  • 2 kk só
  • 2 dl étolaj
  • 96 dkg finomliszt
  • sajt a tetejére
  • tojás a tészta megkenéséhez
  • margalin

Sós kifli

Tejet meglangyosítjuk, tűzről levesszük és a cukrot elkeverjük benne. Az élesztőt belemorzsoljuk, lefedjük a tálat és kelni hagyjuk. Ha felfut a duplájára akkor lesz jó, ez kb fél óra.
Közben a liszthez hozzáadom a sót, összekeverem. Közepébe beleöntöm a felfuttatott tejet és az étolajat. Finoman, szépen lassan összekeverem, lágy lesz a tészta. Majd lefedem és hagyjuk kelni. 1-1,5 óra. Duplájára vagy még nagyobbra kell kelnie.
Ezután szépen kiöntöm a deszkára a tésztát és kicsit összegyúrom. Hosszúkásra , olyan henger alakúra formálom és hat felé osztom.
Ezután egyesével elnyújtom 24-24 cm átmérőjű körre, 16 felé cikkezve. Minden cikk Felső, szélesebb részébe egy borsónyi méretű margarint teszünk és onnan kezdve feltekerem a cikket.
Tepsiben a tojássárgájával megkenjük a pogit és reszelt sajtot szórunk rájuk.
Nekem két nagy tepsire való jött ki. Meleg sütőben 20 perc sütés után kész is!!!
Fincsi! :) BUÉK!
tipp Tepsit margarinnal átkenhetjük.
.
Vendég

Szilvi mondta:

Nagyon fincsi a pogid...hmmm

2012-01-28 12:45:40

Petrus mondta:

Huuu ez az amit anyudtól tanultál, mert abban Erika drága nagyon profi!!! :)

2012-10-27 10:34:42

ancsim mondta:

Igen, ez Az! :) Anyu profi én még csak próbálkozok...

2012-10-29 11:46:57

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: