Belépve mint:
90
Átlagos
Közepes
18
10
5965
2
- 5-6 db fokhagyma
- 1-2 szem krumpli
- 2 db leveskocka
- 2 dl tejszín
- kenyér
- sajt
Fokhagymakrémleves
Kb. 2 db leveskockát felforralsz 2-2,5 l vízzel, beleteszed a megtisztított fokhagymát és a megtisztított, kockára vágott krumplit, sózod, borsozod. Addig főzöd, amíg a krumpli meg nem puhul.Mikor kész, kicsit hagyod hűlni, én úgy szoktam, hogy a krumplit és a fokhagymát kihalászom belőle, egy kis levet teszek rá, összeturmixolom és visszaöntöm, aztán újra felforralom. Mikor felforrt, habarással sűrítem, hozzáteszem a tejszínt és ízlés szerint tejfölt. Mikor ezzel is felforrt, akkor kész.
Közben pirítasz hozzá kenyérkockákat.
Nagyon nagyon finom, ha tálaláskor a forró levesbe a kenyérkockák mellé szórsz reszelt füstölt sajtot, de a sima trappista is jó!
Jó főzőcskézést!

Johny mondta:
Legjobb!!!2011-12-02 16:27:15
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: