Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 5-6 db fokhagyma
  • 1-2 szem krumpli
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • kenyér
  • sajt

Fokhagymakrémleves

Kb. 2 db leveskockát felforralsz 2-2,5 l vízzel, beleteszed a megtisztított fokhagymát és a megtisztított, kockára vágott krumplit, sózod, borsozod. Addig főzöd, amíg a krumpli meg nem puhul.
Mikor kész, kicsit hagyod hűlni, én úgy szoktam, hogy a krumplit és a fokhagymát kihalászom belőle, egy kis levet teszek rá, összeturmixolom és visszaöntöm, aztán újra felforralom. Mikor felforrt, habarással sűrítem, hozzáteszem a tejszínt és ízlés szerint tejfölt. Mikor ezzel is felforrt, akkor kész.
Közben pirítasz hozzá kenyérkockákat.
Nagyon nagyon finom, ha tálaláskor a forró levesbe a kenyérkockák mellé szórsz reszelt füstölt sajtot, de a sima trappista is jó!

Jó főzőcskézést!
.
Vendég

Johny mondta:

Legjobb!!!

2011-12-02 16:27:15

kikibaba mondta:

Kiki kedvence!

2013-05-26 17:06:53

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: