Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg sertésfilé
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 szelet bacon
  • 1 cs zöldhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 ek olaj
  • só, bors

Zöldbabos gombás egytál


Megtisztítjuk a gombát, szeleteljük.
Az újhagyma végét egyben levágjuk kb. 10 centire, a gumóját egyben hagyjuk, a zöldjét karikára vágjuk.
A húsból egyforma nagyságú kis medalionokat vágunk, mindgyiket 1 szelet baconba tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
Forró olajban megsütjük a husik minden oldalát, alufóliára vesszük ki, sózzuk, borsozzuk, és betekarjuk az alufóliába, hogy átjárják a fűszerek.
A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, a zöldbabot és a zöldhagymát, kevergetve.
A paradicsomot szeleteljük, amikor majdnem kész a gomba és a zöldbab, akkor rakjuk a serpenyőbe. Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, és néhány percig együtt pároljuk őket.
A tetejére pakoljuk a húsokat, és lefedve, még kis lángon 10 percig összepároljuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: