Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 1 kg zöldspárga
  • 50 dkg darált hús
  • kb 10 dkg rizs
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tévépaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika, só, bors, kakukkfű, oregánó

Rakott spárga


A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: