Belépve mint:
50
Egyszerű
Közepes
0
0
3335
0
- 1 kg zöldspárga
- 50 dkg darált hús
- kb 10 dkg rizs
- 2 kis pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tévépaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika, só, bors, kakukkfű, oregánó
Rakott spárga
A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: