Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Alacsony
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 zsemle
  • tej az áztatáshoz
  • 2 tojás
  • só, bors, majoranna
  • petrezselyemzöld
  • kevés köménymag
  • prézli
  • olaj a sütéshez

Kelkáposztafasírt

A kelkáposztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk.
A zsömléket apróra daraboljuk, és kevés tejbe beáztatjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröhagymát és üvegesre futtatjuk rajta.
A feldarabolt káposztához adjuk a szalonnás hagymát, az áttört fokhagymát, a tejből kinyomkodott zsemléket, a tojást, és a fűszereket, a petrezselymet apróra vágva.
Alaposan összekeverjük, és nem túl lágy masszát formázunk belőle, prézli hozzáadásával.
Forró olajban kisütjük.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: