Belépve mint:
40
Egyszerű
Alacsony
4
0
2768
0
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle
- tej az áztatáshoz
- 2 tojás
- só, bors, majoranna
- petrezselyemzöld
- kevés köménymag
- prézli
- olaj a sütéshez
Kelkáposztafasírt
A kelkáposztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk.A zsömléket apróra daraboljuk, és kevés tejbe beáztatjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröhagymát és üvegesre futtatjuk rajta.
A feldarabolt káposztához adjuk a szalonnás hagymát, az áttört fokhagymát, a tejből kinyomkodott zsemléket, a tojást, és a fűszereket, a petrezselymet apróra vágva.
Alaposan összekeverjük, és nem túl lágy masszát formázunk belőle, prézli hozzáadásával.
Forró olajban kisütjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: