Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 0, 5 kg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 4-5 babérlevél
  • 1 kis tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • mustár
  • néhány csepp édesítő (vagy cukor), citromlé

Gyorsvadas csirkéből

1. Az olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával.
2. Rátesszük a közben kockára vágott csirkemellet és fedő alatt puhára pároljuk. A levét kevés vízzel pótoljuk, ha szükséges.
3. A tejfölt elkeverjük a keményítővel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
4. Mustárral, édesítővel és néhány csepp citromlével ízesítjük.
5. Sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: