Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • 6 szelet csirkemell-filé
  • 12 szelet bacon
  • 1 kis dobozos konzerv gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ajvár
  • só, bors, kakukkfű
  • 2 ek olaj

Göngyölt gombás csirkemell

1. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk.
2. Kevergetve jól átpirítjuk.
3. Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.
4. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
5. Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
6. Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: