Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Alacsony
  • 0, 5 kg szeletelt csirkemell
  • 0, 5 kg laskagomba (jó a csiperke is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 kis tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • kevés liszt

Gombás szelet


A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük.
A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk.
A csirkemellek alól visszamaradt olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a hússzeleteket.
Kicsit hagyjuk összepirulni, és hozzáadjuk a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet.
Hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, kevergetés mellett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, és lassú tűzön készre főzzük.
A végén hozzáadjuk a tejfölt, hagyjuk összeforrni.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: