Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Alacsony
  • egész köménymag
  • só, bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 pár virsli
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • majoranna
  • 2 ek liszt
  • kevés olaj a rántáshoz
  • pirospaprika
  • 1 dl tej

Frankfurti leves fokhagymásan

1. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi.
2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és a szeletekre vágott fokhagymát is rádobjuk.
3. Amíg fő, az olajból és a lisztből világos, nem túl sűrű rántást készítünk.
4. Amikor a káposzta megpuhult, berántjuk az időközben elkészült rántással, és a virslit is hozzáadjuk.
5. Megszórjuk a pirospaprikával és a majorannával.
6. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és együtt kiforraljuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: